Naujienos

Mokytojų išvyka į Klaipėdos Simono Dacho progimnaziją

 

Gruodžio pirmą savaitgalį Vilniaus Baltupių progimnazijos Metodinė taryba lankėsi Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje, kuri garsėja patyriminio ugdymo organizavimu.
Nors mokykla įsikūrusi sename pastate, bet labai moderni: pastatas renovuotas, šiuolaikiškai įrengti kabinetai, kokybiški nauji mobilūs vienviečiai stalai su patogiomis kėdėmis, laboratorija bandymams atlikti, technologijų kabinetas nustebina pačia geriausia buitine technika, didžiuliu darbastaliu maistui ruošti. Sensorinis nusiraminimo kambarys užburia interaktyviomis grindimis su plaukiojančių žuvyčių vaizdu. Pirmame aukšte įkurta funkcionali erdvė su stikline siena susirinkimams, projektinės veiklos pristatymams, beje, čia organizuojamos ir pamokos.
Vidiniame kieme, išklotame minkšta danga, pastatytos karstyklės bei įvairi sportinė įranga. Metodinė taryba ne tik apžiūrėjo mokyklą, bet ir sėmėsi patirties, kaip organizuoti patyriminę veiklą.
Kolegos pasidalijo gerąja patirtimi: patyriminėje veikloje dalyvauja visi 1-8 klasių mokiniai. Pirmiausia jie susipažįsta su mokytojų sukurtomis programomis iš įvairių dalykų ir rašo prašymus bei motyvacinius laiškus, kodėl norėtų dalyvauti būtent toje veikloje. Grupės formuojamos nedidelės, iki 16 mokinių. Patyriminei veiklai
per mokslo metus skiriamos 8 dienos. Projektai baigiami pristatymu ir refleksija.
Vilniaus Baltupių progimnazija ir Klaipėdos Simono Dacho progimnazija pasirašė bendradarbiavimo sutartį.