Naujienos

Kalėdų laukimas 2d klasėje

Nuo gruodžio 1 dienos 2d klasėje įsivyravo prieškalėdinė nuotaika. Mokiniai su mokytoja Olga apsilankė Lietuvos taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, kur kūrybinių dirbtuvių metu sukūrė savo šventinį žaisliuką ant eglutės – daugiaspalvį burbulą, nuveltą ir ornamentiškai iškamšytą iš spalvotos vilnos, naudojant specialias, kamšymui skirtas adatas. Mokinių sukurti eglutės žaisliukai papuošė klasės eglutę.
Naujų idėjų įkvėpti mokiniai kūrė kalėdinę nuotaiką progimnazijos erdvėse – karpė snaiges, darė kalėdinius atvirukus savo artimiesiems, puošė klasės duris, gamino kalėdinių žaisliukų iš Pyssla karoliukų ir pan. Mokiniai drąsiai kūrė ir nevaržė vaizduotės.
Tačiau labiausiai mokiniai laukė knygų skaitymo. Kasdien mokytoja Olga skaitė britų autoriaus ir iliustruotojo A. T. Smitho „Kaip Vinstonas Kalėdas atnešė” knygos ištraukas. Ši knyga yra apie peliuką Vinstoną, kuris Kalėdų išvakarėse randa pasimetusį vaiko laišką Kalėdų Seneliui ir nusprendžia, kad trūks plyš privalo šį laišką nunešti. Juk kaip būtų baisu, jei Kalėdų Senelis iki Kalėdų negautų vaiko laiško – galbūt šventė į jo namus nė neateitų?
Tuo tarpu mokinių tėvai kasdien pirmos pamokos metu skaitė rašytojo M. Leino knygą “Kalėdų istorija”, kuri yra skirta visiems tiems, kurie tiki artimo meile ir pasiaukojimu ištisas 365 dienas per metus.
Knygų veikėjų pavyzdys rodo, kaip kūrybingai spręsti kylančias problemas, skatina ryžtingumą ir gebėjimą siekti užsibrėžto tikslo. Pasak mokytojos Olgos, skaitant įtraukiančias istorijas, skatinamas domėjimasis knygomis.
Knygų ištraukos buvo aptariamos ir iliustruojamos, o kad kūrybinis darbas būtų smagesnis, tėveliai atnešdavo vaišių. ?
Gruodžio 22 dieną vaikai kartu su iniciatyviu tėveliu, virtuvės šefu Vyliumi Blauzdavičiumi dekoravo imbierinius sausainius, o gruodžio 23 dieną visa klasė vyko į sodybą „Grikucis”, kur dalyvavo įsimintinoje kalėdinėje edukacijoje.
Smagu, kai visa klasės bendruomenė kuria šiltą mikroklimatą.
2d klasės bendruomenė linki stebuklingų švenčių Jūsų namuose, gerumo ir meilės kupinų akimirkų!