Naujienos

Tėveliai kviečiami dalyvauti STEP programoje

Nuo spalio 5 d. pirmadieniais 18 val. 6-12 metų vaikus auginančius tėvelius kviečiame dalyvauti Vilniaus Baltupių progimnazijoje vyksiančiose STEP tėvų grupėse.

GERBIAMIEJI TĖVELIAI!
KVIEČIAME DALYVAUTI STEP PROGRAMOJE !

Nuo spalio mėn. 5 d. pirmadieniais 18 val. 6-12 metų vaikus auginančius tėvelius kviečiame dalyvauti Vilniaus Baltupių progimnazijoje vyksiančiose STEP tėvų grupėse.
Šios vaiko auklėjimo įgūdžių tobulinimo grupės yra organizuojamos vadovaujantis pasaulyje populiaria tėvų ugdymo programa STEP. STEP įvairaus amžiaus vaikų tėvams suteikia psichologinių žinių ir padeda atrasti efektyvių ir puoselėjančių bendravimo su vaiku būdų. Dalyvaudami 12-14 narių grupės veikloje, tėvai dalinasi savo patirtimi ir mokosi vieni iš kitų, skaito STEP TĖVŲ KNYGĄ ir taip ieško naujų idėjų, kaip spręsti jiems aktualias problemas.
Ši tėvų grupė kartą per savaitę susitiks 9 kartus (kiekvieno susitikimo trukmė – 90-120 min.) ir kiekvieną susitikimą aptars, diskutuos, dalinsis įspūdžiais ir asmenine patirtimi kaip:
• Įgyti įgūdžių ir pasitikėjimo savo gebėjimais ugdyti laimingą, sveiką, pasitikintį savimi, linkusį bendradarbiauti ir atsakingą vaiką.

• Spręsti problemas naudojant efektyvius, bendradarbiauti skatinančius metodus (t.y.: atspindintį klausymą, „Aš kalbą“, leidimą rinktis, ieškant alternatyvų ir t.t.)

• Mokant vaikus tinkamai reikšti neigiamas emocijas – atsisakyti nenaudingo moralizavimo, o bendradarbiauti su vaiku aptariant logines jo elgesio pasekmes.

• Disciplinuojant vaikus atsisakyti bausmių, leidžiant vaikui pasirinkti ir patirti natūralias jo elgesio pasekmes.

Užsiėmimus ves Aurelija Zacharevičienė , kvalifikuota STEP programos vadovė
Registruotis adresu: aurelija.zachareviciene@gmail.com
( nurodant-registracija į STEP grupę) arba telefonu: 868044555
( po 17 val.) iki 2015 rugsėjo 25 d.

Registracijai reikalinga informacija: Jūsų vardas ir pavardė, telefono numeris, vaiko amžius.

Vilniaus Baltupių progimnazijoje vyksiantys mokymai yra nemokami, finansuojami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, pagal 2015 metais finansuojamų nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje projektą
„STEP mokymai tėvams – atsakingai tėvystei”.

Pirmo susitikimo metu turėsite įsigyti tik mokymų priemonę – STEP Tėvų knygą, kurios kaina 10 eurų.

BANDYTI VISUOMET VERTA!
AR YRA KAS PASAULYJE NUOSTABESNIO NEI MYLIMO VAIKO
APKABINIMAS IR NUOŠIRDI ŠYPSENA…

STEP programos lankstuką rasite čia