Naujienos

Išvyka į Fizinių ir technologijos mokslų centrą

2016 m. gegužės 24 d. Baltupių progimnazijos mokinės lydimos mokytojo Algimanto Markevičiaus dalyvavo Tarptautinės bendrovės AIG ir pelno nesiekiančios organizacijos „Greenlight for Girls“ (greenlightforgirls.org <http://greenlightforgirls.org/>)renginyje, skirtame skatinti mergaites rinktis „STEM“ (tiksliųjų mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos) studijas ir karjeras. „Greelight for Girls“ renginys vyko  Valstybiniame mokslinių tyrimų institute Fizinių ir technologijos mokslų centre Saulėtekyje.
Renginio tikslas yra išskirtinė galimybė 11-16 metų amžiaus moksleivėms susipažinti ir praktiškai išbandyti savo jėgas STEM dirbtuvėse.
Renginio metu mergaitės susipažino su šiuo metu veikiančia Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos CERN interaktyvia paroda. Paroda „Accelerating Science“ supažindina su didžiausiomis visatos paslaptimis ir griauna stereotipą esą fundamentalusis mokslas nesuprantamas ir nuobodus.
Šiuolaikiniai fundamentalūs tyrimai CERN parodoje pateikiami itin vizualiai ir paprastai. Ji sukurta specialaus pasirengimo neturinčiai auditorijai, todėl puikiai tiko mokinėms.
Socialiai atsakingos bendrovė AIG ir organizacija „Greenlight for Girls“ skatina mergaites ir moteris rinktis studijas šiose pasaulyje labiau vyrų dominuojamose srityse.