Naujienos

KONSTITUCIJOS EGZAMINAS 2015

Jau devintus metus iš eilės Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir partneriais – DELFI ir LRT, visus Lietuvos piliečius kviečia laikyti Konstitucijos egzaminą 2015. Jis yra organizuojamas atskirais etapais.

Šio egzamino pirmame etape dalyvavo 22 mūsų mokiniai.  Jiems buvo pateikta 30 testo klausimų su keliais atsakymų variantais, iš kurių reikėjo pasirinkti vieną teisingą. 7b klasės mokinės Indrė Čepaitė ir Gintarė Švedaitė teisingai atsakė  į 25 ir 26 iš 30 pirmo etapo klausimų ir  buvo pakviestos dalyvauti II etape.

Antro etapo užduotis sudarė 19 testo klausimų su siūlomais atsakymų variantais, iš kurių reikėjo pasirinkti vieną teisingą, ir 1 atviras klausimas – be atsakymų variantų, atsakymą reikėjo parašyti pačiam dalyviui.

Indrė Čepaitė ir Gintarė Švedaitė sėkmingai įveikė ir šio etapo užduotis.

Šiuo metu mergaičių darbai išsiųsti egzamino vertinimo komisijai, kuri išrinks 29 prizininkus Lietuvoje – kiekvienoje grupėje po 3, o 1-4 klasių mokinių grupėje 4 geriausiai pasirodžiusius dalyvius. Juos spalio 26 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Teisingumo ministras Juozas Bernatonis.