Naujienos

Pradinukai susitiko su Lietuvos rašytojais

 Lietuvos leidėjų asociacija inicijavo skaitymo skatinimo akciją, kurios metu gegužės 2-4 d. pradinukai registravosi ir dalyvavo virtualiose pamokose ir susitikimuose su leidėjais, rašytojais ir spaustuvininkais.

1a, 1c ir 1d klasės mokiniai virtualiai susitiko su rašytoju Vytautu V. Landsbergiu ir leidyklos „Dominicus lituanus“ vadove Ramune.

1c, 3a, 3d, 3e, 4d klasių mokiniai labai aktyviai dalyvavo susitikimuose su vienu populiariausių šių dienų rašytoju Lietuvoje Tomu Dirgėla. Mokiniai labai gerai susipažinę su autoriaus kūryba, todėl dominuojantys klausimai  rašytojui buvo: „Kada pasirodys nauja knyga?“

Labai šiltai, įdomiai ir …. šiek tiek šiurpiai 4b ir 4d klasėms apie savo kūrybą, slapyvardį „Zylė“ ir savo vyro koją pasakojo rašytoja Kotryna Zylė.

Apie leidyklos „Tikra knyga“ knygų gimimo istorijas 2c klasei pasakojo Daiva Rudytė, kuri suburia puikiausius rašytojų ir knygų dailininkų duetus.  

Mokiniai ne tik susitiko su rašytojais, susipažino su jų kūryba, bet ir daug sužinojo apie leidyklų, spaustuvių darbą, dailininkų, vertėjų, leidybos vadybininkų ir kitas profesijas.