Naujienos

Antrokų mokslo metų pradžia

Rugsėjo 3 dieną paminėti mokslo metų pradžios 2e klasės mokiniai kartu su mokytoja Gražina Levinskaite ir tėveliais išvyko į Vikingų kaimą, Širvintų rajone.
Atvykusius vaikus pasitiko senovinio kaimo šeimininkai. Tėveliai kartu su vaikais leidosi ieškoti baltų senosios praeitie, protėvių kaimo, įsikūrusio gražiame upės slėnyje su gyva 1000 metų senumo istorija. Kaimo šeimininkai kvietė vaikus patyrinėti senovės maistą ir baltų karybą – veiklas, be kurių senovėje žmonės neįsivaizdavo savo kasdienybės.
Moksleiviai susipažino su senovinio žmogaus racionu, kas buvo auginama, kuo mito, kada ir iš kur atkeliavo įvairūs maisto produktai. Ruošėsi viduramžių puotai, kūreno virtuvės laužus, virė arbatą, skrudino grūdus, kepė blynus taip, kaip tai darydavo mūsų protėviai.
Senovėje karyba buvo neatskiriama vyrų gyvenimo dalis. Moksleiviai turėjo puikią progą pasijusti “senovinio kario kalyje“. Buvo supažindinti su to meto kario apranga, ginkluote, gyvenimo būdu. Vyko karių pratybos, kur vaikai tapo viena komanda, treniravosi ir mokėsi įvairių taktinių manevrų (svaidyti mažąsias ietis – akstis; sudaryti įvairias apsaugines skydų kombinacijas).